More brands from

    Conde Nast Cafeteria

    New York, New York, USA

    Photo Credits: Courtesy of Arup Lighting

    Colorful cafeteria creates employee haven


    The corporate cafeteria within Conde Nast’s New York headquarters provides a colorful respite from the daily grind. The 1,115 square meter (12,000 square foot) space is architecturally lit entirely by a Signify LED system—no conventional light sources are used.

    The space encompasses approximately 90,000 individually controlled nodes of iColor Flex SL, which line the ceiling and walls behind monolithic glass for a smooth, diffused effect. Seven unique light sequences were programmed as a base number of looks for the space, with the intent to invite outside artists to create temporary light exhibits.

    The award-winning project perfectly exemplifies the use of dynamic light as an element of architecture itself.
    Project credits

    Lighting Design:

    Arup Lighting

    Architect:

    Skidmore, Owings and Merrill

    Share this page:

    Learn more about LED Lighting


    Browse our growing library of educational materials to keep you informed about critical and often confusing issues related to LED lighting technology.